OVER ONS

Ons doel

Door het dragen van deze tas, bedrukt met een uniek design over duurzaamheid, willen we mensen bewust laten worden van het grote probleem van (wegwerp)plastic.

Wij hopen dus door het ontwerp meer aandacht te wekken voor het probleem en meer mensen te inspireren om duurzamer te gaan leven.

Door de tas vol trots te dragen kan ook jij anderen inspireren om een steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld!

Materialen

Gerecycled karton

De producten worden verzonden in enveloppen van gerecycled karton. Op deze manier is niet alleen het bestelde product duurzaam, maar ook de verpakking waarin je dit product ontvangt.

Biologisch katoen

Bio katoen wil zeggen dat er geen chemische stoffen zijn gebruikt tijdens het proces van het kweken van het katoen en het maken van de tassen. Bij "normaal" katoen gebeurt dit wel zodat het niet aangetast wordt door dieren of insecten.

Fairtrade

De tassen zijn Fairtrade gecertificeerd, dit houdt in dat de katoen boeren een eerlijke prijs ontvangen voor het katoen en dat de werkomstandigheden menswaardig zijn. Daarnaast zijn er strenge milieueisen gesteld aan Fairtrade producten. De tassen doen dus goed aan zowel mens als milieu

Bio katoen

Bio katoen wil zeggen dat er geen chemische stoffen zijn gebruikt tijdens het proces van het kweken van het katoen en het maken van de tassen.

Het ‘normale katoen’ dat je misschien draagt omdat het in je kleding is verwerkt, wordt ondergespoten door chemische stoffen zodat het niet aangetast wordt door dieren of insecten.

Wanneer het katoen rijp is voor de pluk worden de chemische stoffen er uitgespoeld met water.

Gemiddeld wordt hier zo’n 10 liter water voor gebruikt. Hierdoor wordt het katoen minder stevig en zorgt het ook nog voor waterverspilling.

Bij biologisch katoen zijn deze stappen niet aan de orde, deze vorm van katoen wordt duurzaam geproduceerd. 

HEt team

Jasper

Jasper Verbeek

Hilde

Hilde Liefaard

Address
304 North Cardinal
St. Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM